2021 parama saulės elektrinei 10 kW

Paskelbta

Taigi, nauji metai – naujos žinios apie 2021 m. APVA paramų etapą saulės elektrinei įsirengti! Jau nuo š.m. kovo mėnesio gyventojai galės teikti paraiškas ir gauti paramą nedidelės galios saulės elektrinėms įsirengti (iki 10 kW) arba saulės parkuose įsigyti. Paraiškas bus galima teikti visą mėnesį.

Siekiama toliau didinti elektros gamybą iš atsinaujinančių išteklių

Siekiant dar labiau padidinti atsinaujinančių šaltinių energetiką ir vietinės elektros energijos gamybos pajėgumus, priemonei „Saulės elektrinių įrengimas namų ūkiuose“ skirta dar 9 mln. eur ES lėšų. Planuojama, kad APVA skelbs kvietimą gyventojams, norintiems įsirengti savo namų ūkiuose saulės elektrines, šių metų kovo mėnesį. 

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) jau pasirašė sutartį su priemonės įgyvendinimą administruojančia Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA). Minėtas projektas skirtas paskatinti iki 10 kW saulės energiją naudojančių technologijų, skirtų elektros energijos gamybai namų ūkių reikmėms, įrengimą.

Kompensacijų dydžiai

Svarbu paminėti, kad bus teikiama abiems – ir saulės elektrinėms su inverteriu, ir atskirai saulės elementams. 

  • Gyventojai, kurie ketina įsirengti saulės elektrinę toje vietoje, kur ir vartos elektros energiją, geografiškai nutolusiuose nuo elektros energijos vartojimo vietose arba elektros energijos vartojimo vietoje daugiabučiame pastate ar jo teritorijoje, galės gauti 243 eurų arba 323 eurų kompensaciją už 1 kW, priklausomai nuo to, ar elektrinę įrenginės su inverteriu ar be jo. 
  • Gyventojams, kurie įsigys saulės elektrinę iš elektrinių parko, bus kompensuojama 323 eurai už 1 kW.

Paramos sąlygos

Parama skiriama įsigyti iki 10 kW galios elektrinei. Gyventojai gali įsigyti ir didesnės nei 10 kW galios elektrinę, tačiau finansavimas bus skiriamas už 10 kW.

Jeigu parama gyventojui buvo skirta mažiau nei 10 kW saulės elektrinei įrengti, tuomet finansavimas tam pačiam įrengimo ar vartojimo objektui gali būti skiriamas iki 10 kW suminei galiai pasiekti. Suminis elektrinės galingumas vertinamas pagal gaminančio vartotojo sutartį. Jeigu gyventojas jau yra gavęs paramą 10 kW saulės elektrinei įrengti, tam pačiam įrengimo ar vartojimo objektui, finansavimas daugiau negali būti skiriamas.

Prieš įsirengdami saulės elektrines, gyventojai turi įsivertinti savo elektros vartojimo poreikius ir technines elektrinės prijungimo galimybes. Dėl to rekomenduojama pasikonsultuoti su ESO.

Mes galime jums padėti!

Siekdami sukurti geresnius gyventi namus, kurie nesukelia neigiamo poveikio aplinkai, planuojame, projektuojame ir parenkame tokius draugiškus aplinkai sprendimus: saulės elektrines namams ir verslui, šilumos siurblius, akumuliacinius radiatorius, energijos kaupimo sistemas ir saugyklas, automobilių krovimo stoteles ir VEESLA saulės elektrinių parką.

Norite prisidėti prie sąmoningo vartojimo idėjos ir susikurti energetinę nepriklausomybę? Susisiekite su mumis ir atsižvelgdami į individualius Jūsų poreikius rasime optimaliausią sprendimą!

Veesla.lt komanda gali jums padėti:

  • Konsultuojame ir padedame pildyti APVA paraiškas;
  • Konsultuojame saulės elektrinės įrangos klausimais;
  • Montuojame saulės elektrines.

Taip pat skaitykite

Verslui – LEA parama baterijoms

❓Planavote įsirengti saulės elektrinę savo verslui, tačiau negavote ESO kaip gaminančio

Tarp Biržų Duona ir VEESLA pasirašyta sutartis

Nuotraukoje VEESLA, UAB generalinis direktorius Darius Simanavičius (kairėje) ir Biržų

Sparčiai augančioje ir besiplečiančioje „VEESLOJE“ – naujas vadovas

UAB „VEESLA“ sparčiai auga ir plečia veiklą: prieš ketverius su puse metų

Gaukite pasiūlymą jau šiandieną!

Pildykite forma arba skambinkite +370 625 58999  

      0
      Jūsų krepšelis
      Krepšelis tuščiasGryžti į parduotuvę